bcrosas-foto

Coordinador: Bernat Crosas, Institut de Biologia Molecular de Barcelona IBMB-CSIC, PCB. C/ De Baldiri Reixac, 4, 08028 Barcelona.

Bernat Crosas Navarro és investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques a l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB-CSIC), en el Parc Científic de Barcelona (PCB). Es va llicenciar en biologia a la Universitat de Barcelona (UB) l’any 1992 i va realitzar el doctorat al Departament Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), sota la direcció dels doctors Jaume Farrés i Xavier Parés. Durant aquest període va realitzar estades a l’Institut Karolinska d’Estocolm i a la Queen’s University de Canadà. Va presentar la tesi doctoral sobre estudis estructurals i funcionals d’oxidoreductases actives amb retinoides i etanol, implicades en processos de desenvolupament, regulació cel·lular i detoxificació. De l’any 2001 al 2005 va realitzar una estada postdoctoral al Departament de Biologia Cel·lular de l’Escola de Medicina de Harvard, sota la supervisió del professor Daniel Finley. Durant l’estada va investigar la regulació del proteasoma i la via d’ubiqüitilació .

L’any 2005 es va incorporar a l’IBMB-CSIC amb un contracte Ramón y Cajal. L’any 2009 va obtenir una plaça de científic titular en el mateix centre i va formar el Laboratori de Regulació del Proteasoma. Des de l’any 2016 és coordinador de la Secció de Biologia Molecular a la Societat Catalana de Biologia.

 

La Secció de Biologia Molecular va ser constituïda per l’Assemblea General de la Societat Catalana de Biologia (SCB) l’any 1983. La seva finalitat és fomentar tot tipus d’activitats en l’àmbit de la biologia molecular.

La Secció de Biologia Molecular organitza una trobada anual, les Jornades de Biologia Molecular, amb més de vint anys d’història, que té com a principal objectiu afavorir l’establiment d’interaccions científiques entre els membres de les diferents institucions de recerca de Catalunya, i afavorir especialment la presentació de la recerca dels estudiants de doctorat. Així, el Premi Lluís Cornudella reconeix la presentació oral més destacada d’un treball predoctoral. En les Jornades, també hi té cabuda la presentació d’investigadors del nostre país o de fora que mantenen una posició de lideratge en el camp en què treballen, i una secció per a la presentació d’empreses que tenen departaments de recerca i desenvolupament relacionats amb la biologia molecular, amb la col·laboració de la Secció de Biologia i Indústria de la SCB.

La Secció també dóna suport a diferents reunions de treball i simposis entorn de temes punters en el camp de la biologia molecular. L’any 2010 la Secció va impulsar, a més, l’organització de la Jornada de Cromatina i Epigenètica amb l’objectiu de posar en contacte els diferents grups del país que treballen en aquesta temàtica. El 2017 l’organització d’aquesta jornada passarà a ser responsabilitat de la nova Secció de Cromatina i Epigenètica.

Darrera actualització: 9 de Novembre del 2016

Jornades anteriors

Biologia Molecular

XXIII Jornades de Biologia Molecular, juny de 2016

XXII Jornades de Biologia Molecular, juny de 2015

XXI Jornades de Biologia Molecular, juny de 2014

XX  Jornades de Biologia Molecular, juny de 2013

 

Coordinadors anteriors

Albert Jordan       2009-2016

Maribel Geli         2005-2009

Joaquim Roca     2004-2005

Lluis Cornudella 1983-2004