Coordinadors:

 

Patrick Aloy, Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, Carrer de Baldiri Reixac, 10, 08028 Barcelona.

Patrick Aloy és Investigador ICREA i cap del grup de Bioinformàtica Estructural i Biologia de Xarxes de l´IRB Barcelona. L’objectiu del seu laboratori és combinar la biologia computacional i estructural amb experiments de descobriment d’interaccions per conèixer l’arquitectura bàsica de les vies fisiopatològiques i aplicar aquest coneixement en el desenvolupament de noves estratègies terapèutiques per lluitar contra patologies complexes, com el càncer i la malaltia d´Alzheimer. En els darrers anys ha incorporat una línia de recerca complementària sobre farmacologia de sistemes, de manera que el grup pugui abordar malalties complexes des de la perspectiva dels fàrmacs.

La secció de Proteòmica i Estructura de Proteïnes té com a objectiu afavorir la interacció entre els científics del nostre país que treballen dins d´aquestes àrees de recerca, i ajudar a donar visibilitat als seus treballs i descobriments. Així mateix, impulsarem la comunicació amb altres seccions de la SCB i la divulgació de la recerca en proteòmica en àmbits no científics.

 

 

 

Eduard Sabidó, Centre de Regulació Genòmica, Carrer del Dr. Aiguader, 88, 08003 Barcelona.

Eduard Sabidó és el cap de la Unitat de Proteòmica del Centre de Regulació Genòmica i de la Universitat Pompeu Fabra, i és professor associat del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra. El seu grup se centra en el desenvolupament i implementació de mètodes d’espectrometria de masses per a la quantificació de proteïnes, l’anàlisi de biomarcadors, i la caracterització de modificacions post-translacionals en proteïnes. Eduard Sabidó ha dirigit diversos projectes nacionals i internacionals de recerca directament relacionats amb el desenvolupament de les tècniques de proteòmiques. La Unitat de Proteòmica liderada pel Dr. Sabidó forma part de la Infraestructura Espanyola per a les Tecnologies icsmiques (ICTS OmicsTech) i és membre de ProteoRed, la plataforma de proteòmica de referència de l’Institut Nacional de la Salut Carlos III.