Coordinadora Secció SCB a Vic: Julita Oliveras Masramon. Professora a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya UVic-UCC. Biòloga (UAB). Doctora en Ciències (UPC). Coordinadora Secció SCB a Vic, des de Juny 2010 fins a l’actualitat vigent, en seu a la UVic-UCC. Va rebre el guardó Premi Distinció Jaume Vicens Vives (DJVV) pel seu lideratge en el Programa Ciència i Societat de la UVic-UCC (DOGC Núm. 7426. 3/8/2017).

 

Coordinadora del Programa Ciència i Societat de la UVic-UCC, on hi ha els projectes:

– Projecte Tertúlies de Literatura Científica (TLC) de 2007/08 a l’actualitat. http://mon.uvic.cat/tlc/ Llibres d’assaig actuals de ciència

– Projecte Premi Llegim Ciència (PLC) de 2012/13 a l’actualitat. http://mon.uvic.cat/premi-llegim-ciencia/ Novel·les de caire científic-tecnològic

– Projecte Mercat de Tecnologia d’Osona (MdT d’Osona) del curs 2009/10 al 2017/18. La Tecnologia surt de l’aula i es mostra en una Fira d’exposicions durant una jornada.

El Programa Ciència i Societat de la UVic-UCC, afavoreix l’ocasió d’agermanar les Ciències, la Tecnologia, l’Art, les Humanitats. Aprenem mentre llegim Ciència, Tecnologia… interactuem, escoltem i coneixem a l’autoria de les obres.

 

Des de la secció Vic de la SCB, curs rere curs, es proposa donar continuïtat en el Programa Ciència i Societat de la UVic-UCC, que és una proposta d’innovació docent, amb la finalitat de promoure la lectura de llibres de divulgació científica; a partir de lectures amenes i reflexives ens apropem a la ciència més actual, i conèixer a l’autoria:

  • Projecte Tertúlies de Literatura Científica (TLC): llibres d’assaig i dossiers; lectures per aprendre ciència i l’oportunitat de conèixer als escriptors/científics que han escrit l’obra; es proposen llibres d’assaig de ciència i/o tecnologia a estudiants universitaris, preuniversitaris, de cicles formatius, el públic en general.
  • Projecte Premi Llegim Ciència (PLC): novel·la de l’àmbit de Ciència i/o Tecnologia; lectura i redacció d’un relat; dirigit a 3r i 4t d’ESO; treball transversal entre professorat de centres de secundària de ciències, de català, humanitats, tecnologia; el dia del certamen literari i entrega de premis es poden conèixer els científics/escriptors que han escrit la novel·la.

Curs rere curs es decideix cadascun dels programes (TLC, PLC) a presentar, a partir d’una comissió de treball formada per professorat universitari, professorat de centres de secundària, editorials, entitats diverses que hi participen, altres.

 

Julita Oliveras Masramon  Julita.oliveras@uvic.cat

Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) – Carrer de la Laura, 13. 08500 Vic. Osona. Barcelona. T 938 815 519

 

ACTIVITATS

Tertúlies de literatura científica