Coordinadora Secció SCB a Vic: Julita Oliveras Masramon. Professora a la UVic-UCC. Biòloga (UAB); doctora en Ciències (UPC); Coordinadora Secció SCB a Vic, des de Juny 2010 fins a l’actualitat vigent, en seu a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya UVic-UCC. Des del mes de febrer de 2016 forma part del Comitè Assessor dels Premis de la SCB “Nit de la Biologia”.

Responsable del Programa Ciència i Societat – UVic-UCC on s’hi desenvolupen els dos projectes:

TLC – Tertúlies de Literatura Científica: http://mon.uvic.cat/tlc/

PLC – Premi Llegim Ciència: http://mon.uvic.cat/premi-llegim-ciencia/

Es va guardonar amb el Premi Distinció Jaume Vicens Vives (DJVV): Programa Ciència i Societat – DOGC Núm. 7426. 3/8/2017 – Decret oficial Jaume Vicens Vives  http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/7426/1629319.pdf

Des de la secció Vic de la SCB es desenvolupa el Programa Ciència i Societat (UVic-UCC), que és una proposta d’innovació docent amb la finalitat de promoure que els joves llegeixin llibres de divulgació científica i que a partir de lectures amenes i reflexives s’acostin i coneguin la ciència. Hi ha dos eixos :

  • Àmbit TLC  (Tertúlies de Literatura Científica)– Llibres d’assaig i dossiers: Aprendre ciència a l’aula i l’oportunitat de conèixer als escriptors/científics que han escrit l’obra. En el projecte de les TLC es proposen llibres d’assaig de ciència i/o tecnologia a estudiants universitaris, preuniversitaris, de cicles formatius, el públic en general.
  • Àmbit PLC (Premi Llegim Ciència) – Novel·la de l’àmbit de Ciència i/o Tecnologia: Lectura i redacció d’un relat. Dirigit a 3r i 4t d’ESO. Treball transversal entre professorat de centres de secundària de ciències, de català, humanitats, tecnologia… , i el dia del certamen literari i entrega de premis es pot conèixer als científics/escriptors que han escrit la novel·la. Amb el PLC obrim una escletxa a l’esperança d’agermanar la literatura, l’art, la tecnologia i les ciències.  UVic-UCC – Carrer de la Laura, 13. 08500 Vic. Osona. Barcelona. T 938 815 519
  • 4/5/2019
  • Julita Oliveras Masramon  Julita.oliveras@uvic.cat
  • Es decideix cadascun dels programes (TLC, PLC) a presentar curs rere curs, a partir d’una comissió de treball formada per professorat universitari, professorat de centres de secundària, editorials, entitats diverses que hi participen, etc.