Coordinador:
Sergi Soriano, Institut de Bioenginyeria.
Av. Universitat, s/n. Elx, Alacant.

 

Sergi Soriano és Doctor en Biologia i expert en electrofisiologia. Actualment imparteix docència al Àrea de Fisiologia de la Universitat d’Alacant i és Investigador Associat del Institut d’Investigació, Desenvolupament i Innovació en Biotecnologia d´Elx (IDiBE). Els seus estudis es centren principalment en el estudi de la la modulació de canals iònics presents en la cèl·lula β-pancreàtica, productora d’insulina, per contaminants ambientals com ara el bisfenol-A.

La Secció d’Alacant de la Societat Catalana de Biologia està centrada fonamentalment en la promoció de conferències, jornades i seminaris científics, així com activitats de divulgació científica relacionada amb la biotecnologia i la biomedicina, amb especial èmfasi en temes d’endocrinologia, metabolisme i patologies com la diabetis i la obesitat. L’organització de seminaris d’àmbit científic, també dona l’oportunitat als joves investigadors de divulgar la seua recerca i apropar la ciència a tots aquells que hi estiguin interessats. D’altra banda, mitjançant les jornades pràctiques, la comunitat universitària pot conèixer com funcionen els laboratoris des de dintre.

Ivan Quesada, Universitat Miguel Hernández d’Elx

Ivan Quesada és professor de Nutrició a la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Va obtenir el seu doctorat a la Universitat Miguel Hernández (2000) i va realitzar una estància postdoctoral a la Universitat de Washington a Seattle (2001-2003). Els seus estudis s’han centrat en entendre les adaptacions i/o alteracions de les cèl·lules alfa i beta pancreàtiques en condicions fisiològiques com l’embaràs i l’envelliment, així com en condicions patològiques com l’obesitat i la diabetis. La seva investigació en els darrers anys ha contribuït principalment a una millor comprensió de la biologia de les cèl·lules alfa pancreàtiques i la seva participació a la diabetis i altres alteracions metabòliques.

 

ACTIVITATS

21 de maig de 2021

RESSONÀNCIA MAGNÈTICA: APLICACIONS EN HUMANS I RATES

30 d’abril de 2021

CIRCUITS NEURONALS A L’ESCORÇA RETROSPLENIAL GRANULAR DEL RATOLÍ

15 de maig de 2020

ROLE OF INSULIN-DEGRADING ENZYME IN HYPERGLUCAGONEMIA

21 de febrer de 2020

QUÈ POT APORTAR LA NEUROCIÈNCIA AL MÓN DE L’ESPORT?

12 de novembre de 2019

HOW MUCH OF THE ENVIRONMENT EXPLAINS THE EPIDEMIC OF OVERWEIGHT AND DIABETES?

25 d’octubre de 2019

ROLE OF SLC22A1 GENE IN THE CHEMORESISTANCE OF LIVER TUMOURS TO SORAFENIB

22 de novembre de 2016

AVENÇOS EN DIABETIS I OBESITAT