Coordinador:
Sergi Soriano, Institut de Bioenginyeria.
Av. Universitat, s/n. Elx, Alacant.

 

Sergi Soriano és Doctor en Biologia i expert en electrofisiologia. Actualment imparteix docència al Àrea de Fisiologia de la Universitat d’Alacant i és Investigador Associat del Institut d’Investigació, Desenvolupament i Innovació en Biotecnologia d´Elx (IDiBE). Els seus estudis es centren principalment en el estudi de la la modulació de canals iònics presents en la cèl·lula β-pancreàtica, productora d’insulina, per contaminants ambientals com ara el bisfenol-A.

La Secció d’Alacant de la Societat Catalana de Biologia està centrada fonamentalment en la promoció de conferències, jornades i seminaris científics, així com activitats de divulgació científica relacionada amb la biotecnologia i la biomedicina, amb especial èmfasi en temes d’endocrinologia, metabolisme i patologies com la diabetis i la obesitat. L’organització de seminaris d’àmbit científic, també dona l’oportunitat als joves investigadors de divulgar la seua recerca i apropar la ciència a tots aquells que hi estiguin interessats. D’altra banda, mitjançant les jornades pràctiques, la comunitat universitària pot conèixer com funcionen els laboratoris des de dintre.

Ivan Quesada, Universitat Miguel Hernández d’Elx

Ivan Quesada és professor de Nutrició a la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Va obtenir el seu doctorat a la Universitat Miguel Hernández (2000) i va realitzar una estància postdoctoral a la Universitat de Washington a Seattle (2001-2003). Els seus estudis s’han centrat en entendre les adaptacions i/o alteracions de les cèl·lules alfa i beta pancreàtiques en condicions fisiològiques com l’embaràs i l’envelliment, així com en condicions patològiques com l’obesitat i la diabetis. La seva investigació en els darrers anys ha contribuït principalment a una millor comprensió de la biologia de les cèl·lules alfa pancreàtiques i la seva participació a la diabetis i altres alteracions metabòliques.