Coordinadora: Laura Castarlenas Gascons

Contacte: laura.castarlenas@gmail.com

Laura Castarlenas Gascons és graduada en biologia humana per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) des de l’any 2017 i  ha realitzat diverses estàncies en laboratoris de recerca biomèdica a Barcelona. Va iniciar la trajectòria en el Grup de Farmacologia Conductual i Neuroquímica a l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) sota la direcció de la doctora Patricia Robledo. Posteriorment, va entrar a formar part de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB-CSIC) sota la direcció de la Dra. Anna Castañé i el Dr. Francesc Artigas. Actualment, està seguint la seva formació en temes de divulgació i de didàctica de ciències biològiques.

 

La Secció Biologia i Societat es va crear l’any 2002 amb l’objectiu d’acostar el coneixement de la biologia a la societat. La seva finalitat és servir de marc de divulgació i culturització científica a estudiants de secundària i al públic en general.

La Secció organitza una jornada anual, la Jornada de Santa Llúcia, el mes de desembre. En la Jornada hi ha conferències per part de científics de renom de l’esfera científica catalana que treballen en diverses temàtiques en el nostre país. Són xerrades curtes, seleccionades a partir d’un tema d’interès per la societat, amb un debat posterior per tal de desvetllar inquietuds i conèixer més sobre temàtiques de biologia que ens afecten en el nostre dia a dia.

La Secció també organitza altres activitats al llarg de l’any amb altres associacions com l’Associació Catalana de Comunicació Científica.