Coordinador: Joan Roig. Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB-CSIC) Baldiri i Reixac, 10-12, 08028 Barcelona

A/e:  joan.roig@ibmb.csic.es

http://www.ibmb.csic.es/groups/cell-cycle-and-signaling

Investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques a l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB-CSIC), on lidera el grup de Cicle Cel·lular i Senyalització des de l’any 2016. Va llicenciar-se en biologia l’any 1993 a la Universitat Autònoma de Barcelona, on també va realitzar el doctorat estudiant la proteïna quinasa CK2. L’any 1998 marxa als Estats Units on va realitzar dues estades postdoctorals a la Universitat de California (Riverside) i la Universitat de Harvard (Boston), sota la direcció dels doctors Jolinda Traugh i Joseph Avruch respectivament. Durant aquestes estades, i amb el recolzament de diferents beques, incloent-hi una de la Leukemia and Lymphoma Society, va seguir estudiant amb interès diferents proteïna quinases, identificant al laboratori del Dr. Avruch la quinasa Nek9, fins aquell moment desconeguda. L’obtenció d’un contracte Ramón y Cajal (estès més tard en el marc del programa I3), li va permetre retornar a Barcelona. Ha continuat estudiant la família de les Neks i la seva implicació en la regulació de les fases G2 i M del cicle cel·lular i del cicle de duplicació del centrosoma junt amb d’altres proteïna quinases, inicialment a l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) i finalment, després d’obtenir una plaça d’Investigador del CSIC, a l’IBMB.

 

 

La Secció de Biologia Molecular va ser constituïda per l’Assemblea General de la Societat Catalana de Biologia (SCB) l’any 1983. La seva finalitat és fomentar tot tipus d’activitats en l’àmbit de la biologia entesa des d’una vessant molecular.

La Secció de Biologia Molecular organitza una trobada anual, les Jornades de Biologia Molecular, amb més de vint anys d’història, que té com a principal objectiu afavorir l’establiment d’interaccions científiques entre els membres de les diferents institucions de recerca de Catalunya, i afavorir especialment la presentació de la recerca dels estudiants de doctorat. Així, el Premi Lluís Cornudella reconeix la presentació oral més destacada d’un treball predoctoral. En les Jornades, també hi té cabuda la presentació d’investigadors del nostre país o de fora que mantenen una posició de lideratge en el camp en què treballen, i una secció per a la presentació d’empreses que tenen departaments de recerca i desenvolupament relacionats amb la biologia molecular, amb la col·laboració de la Secció de Biologia i Indústria de la SCB.

La Secció també dóna suport a diferents reunions de treball i simposis entorn de temes punters en el camp de la biologia molecular. L’any 2010 la Secció va impulsar, a més, l’organització de la Jornada de Cromatina i Epigenètica amb l’objectiu de posar en contacte els diferents grups del país que treballen en aquesta temàtica. El 2017 l’organització d’aquesta jornada passarà a ser responsabilitat de la nova Secció de Cromatina i Epigenètica.

Darrera actualització: 10 de gener de 2019

Jornades anteriors

Biologia Molecular

XXVII Jornades de Biologia Molecular, novembre de 2021

XXVI Jornades de Biologia Molecular, juny de 2019

XXIV Jornades de Biologia Molecular, juny de 2017

XXIII Jornades de Biologia Molecular, juny de 2016

XXII Jornades de Biologia Molecular, juny de 2015

XXI Jornades de Biologia Molecular, juny de 2014

XX  Jornades de Biologia Molecular, juny de 2013

 

Coordinadors anteriors

Bernat Crosas      2016-2018

Albert Jordan       2009-2016

Maribel Geli         2005-2009

Joaquim Roca     2004-2005

Lluis Cornudella 1983-2004

 

 

BIOLOGIA MOLECULAR I CEL·LULAR