Nutrició i càncer de mama
Data: 9 d’octubre de 2024, a les 19h
Lloc: Sala Pere i Joan Coromines, IEC
Ponent: Eduard Escrich, Grup Multidisciplinari per a l’Estudi del Càncer de Mama, Facultat de Medicina, UAB
Organitza: Secció d’Ensenyament de la SCB
La conferència es divideix en dues parts. D’una banda, a la primera part, introductòria, es desenvoluparan els conceptes bàsics següents: la importància dels aliments en la salut; els estils, l’expectativa, la salut i la qualitat de vida; els principals factors implicats en el càncer; la intervenció dels aliments en el desenvolupament i l’evolució del càncer i la situació del càncer de mama. S’exposaran també les evidències científiques que existeixen sobre els efectes dels diferents nutrients, aliments i dietes en el càncer de mama humà.
D’altra banda, la segona part té dos apartats. En el primer es presentaran les evidències en models experimentals i en la caracterització molecular dels tumors humans, amb un enfocament divulgatiu en ambdós casos. En l’apartat final, s’exposaran les recomanacions dietètiques, amb un èmfasi particular en els diferents greixos de la dieta per la rellevància que tenen en el càncer de mama i en altres neoplàsies amb altes taxes d’incidència i mortalitat, com són els càncers de còlon i recte i el de pròstata.