Agenda d'activitatsGeneralSLIDEHOME

Montserrat Corominas, nova presidenta de l’SCB

El 29 de novembre va tenir lloc a la sala Prat de la Riba l’assemblea general ordinària de la Societat Catalana de Biologia, filial de l’IEC, en què Montserrat Corominas i Guiu va ser escollida nova presidenta de la societat.

Montserrat Corominas, que era la vicepresidenta segona de l’SCB des de l’assemblea de l’any passat, és doctora en ciències biològiques per la Universitat de Barcelona (UB) i ha realitzat estades postdoctorals al Centre Mèdic de la Universitat de Nova York i a l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT, Boston). És professora de genètica a la Facultat de Biologia de la UB, membre de l’Institut de Biomedicina de la UB (IBUB) i de la ICREA Acadèmia (2015). Les seves investigacions s’han centrat en vies de senyalització i dinàmica de la cromatina en càncer i regeneració. Actualment lidera el grup de regulació de l’expressió gènica dins el grup de recerca en biologia i genòmica del desenvolupament.

Podeu trobar més informació sobre la nova presidenta de l’SCB a l’enllaç següent: http://www.ub.edu/developmentalbiology/web/.

Corominas substitueix Josep Clotet, que ha estat president de l’SCB des de l’any 2014.

Jordi Morral és el nou vocal de la secció especialitzada d’ensenyament, en substitució de Carles Giménez, i Ricard Roca substitueix Dolors Vaqué a la vocalia de publicacions. Aquesta vocalia comptarà amb la col·laboració de Montserrat Sala.

A continuació, es va celebrar la inauguració del curs 2017-2018 de la Societat Catalana de Biologia, amb la conferència de Salvador Aznar Benitah, de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, amb el títol: «Cèl·lules mare en la salut i en la malaltia». La conferència va versar sobre la dependència de la funcionalitat de les cèl·lules mare respecte d’un rellotge circadiari intern que està molt relacionat amb la dieta i els mecanismes epigenètics, i sobre la pertorbació d’aquest mecanisme durant l’envelliment. A més, el conferenciant també va parlar dels estudis que s’estan duent a terme sobre l’impacte de la nostra dieta en les metàstasis en tumors humans.

Al final de l’acte es va atorgar el títol de soci honorífic de l’SCB al doctor Joaquim Ramis i Coris, soci des de l’any 1962, per la seva implicació i dedicació a la Societat durant la dècada dels anys seixanta i per l’interès mostrat fins avui dia.

 

 

 

Previous post

Assemblea General Ordinària 2017

Next post

Deceit and self-deception