Agenda d'activitatsGeneral

La nova revista Treballs de la SCB

Data de presentació: 8 d’abril a les 19h
Lloc: Sala Nicolau D’Olwer, IEC

Els doctors Annabel Valledor i Manuel Juan impartiran  la xerrada científica:

La immunologia actual: en el cim de la multidisciplinarietat científica


Es presenta la nova etapa de la revista Treballs de la Societat Catalana de Biologia

La nova etapa de la centenària revista Treballs de la Societat Catalana de Biologia es presentarà públicament el 8 d’abril a les 19 hores a la Sala Nicolau D’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans. Obrirà l’acte el doctor Joandomènec Ros, president de l’IEC, i se sentiran els parlaments del doctor Josep Clotet, president de la Societat Catalana de Biologia (SCB), i de la doctora Dolors Vaqué, vocal de Publicacions i Lexicografia. En les seves intervencions, Clotet i Vaqué recorreran la història de la revista i posaran un èmfasi especial en les motivacions que han conduit al replantejament de conceptes, l’índex de continguts i de l’aspecte i el disseny gràfic. Tot plegat serà sense perdre de vista els valors de qualitat i actualitat que sempre l’han caracteritzada i que l’han consolidada com una publicació científica de referència per als nostres científics i per a la història de la SCB.

La nova Treballs reuneix, en un sol volum de vuitanta pàgines aproximadament, el clàssic contingut monogràfic de recerca bàsica, puntera i escrita en català per científics de laboratoris del nostre país, i el contingut d’alta divulgació, entrevistes i articles d’opinió que havien nodrit, quan s’editava, l’antiga revista OmnisCellula. El volum que ara es presenta —i que correspon al número 65— aplega, sota el títol de la nova secció «Destacats de recerca», un monogràfic sobre recerca i avenços en immunologia. Els doctors Annabel Valledor i Manuel Juan, editors dels continguts de recerca d’aquest volum, són els encarregats d’exposar aquesta secció, on el lector trobarà articles que aborden qüestions de tanta actualitat com la immunoteràpia antitumoral o la diabetis autoimmunitària. D’altra banda, la secció «Destacats de ciència», que reuneix articles de divulgació, ressenyes i entrevistes, presenta en aquest volum continguts tan interessants com una visió acurada i crítica de l’obra de la científica Lynn Margulis, recentment traspassada, a càrrec de Juli Peretó; una suggeridora col·laboració titulada «Ensumar el càncer», escrita per Sergi Udina, i l’esplèndida finestra al cervell que ens obre, a través d’un article extens, la investigadora Carme Junqué, entre d’altres.

La revista Treballs de la Societat Catalana de Biologia s’envia en paper a tots els socis de la SCB. Els continguts, que són d’accés obert, es poden consultar també visitant el lloc web de la revista: http://revistes.iec.cat/index.php/TSCB/index. En acabar la presentació del nou volum de la revista, la SCB convidarà els assistents a l’acte a una copa de cava per a celebrar-ne l’edició.

 

Previous post

XVI EXPORECERCA JOVE

Next post

APORTACIÓ DE LES DADES ÒMIQUES A LA IMMUNOLOGIA