Agenda d'activitatsGeneral

APORTACIÓ DE LES DADES ÒMIQUES A LA IMMUNOLOGIA

Amb motiu del Dia de la Immunologia

Promogut per iniciativa de la Federació Europea de Societats Immunològiques

Data: 29 d’abril a les 16.20h

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines, IEC

Organitzen: Societat Catalana d’Immunologia i Societat Catalana de Biologia

Programa

«L’aportació de les òmiques a la immunologia», nova jornada conjunta SCB-SCI

Amb motiu del Dia de la Immunologia, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Societat Catalana d’Immunologia (SCI) han organitzat de manera coordinada la jornada «Aportació de les òmiques a la immunologia», que tindrà lloc durant la tarda de dimecres, 29 d’abril de 2015, a la sala Pere i Joan Coromines de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

L’acte central de la jornada consistirà en una taula rodona moderada pel doctor Cándido Juárez, amb la presència del doctor Manel Juan, de l’Hospital Clínic de Barcelona; el doctor Eduard Sabidó, del centre de Regulació Genòmica, i el doctor Àlex Sànchez Pla, de la Universitat de Barcelona i l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron. Junts debatran sobre l’aplicació de les òmiques a la medicina personalitzada, sens dubte un dels principals reptes de la biologia actual i, sobretot, de la biomedicina del futur més immediat. En efecte, aquesta disciplina —que abasta branques tan diverses de les ciències biològiques com la genòmica, la proteòmica o la immunologia— es proposa analitzar i interpretar, en conjunt, la ingent quantitat de dades que acumula la recerca globalment per, en definitiva, aconseguir tractar la malaltia de la forma més ajustada possible al context genètic, metabòlic i immunològic de cada individu.

La jornada es completarà amb dues conferències: la que pronunciarà el doctor Esteban Ballestar, de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge, que abordarà les perspectives de l’epigenòmica en malalties del sistema immunitari, i la del doctor Josep Villanueva, de l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron, que aportarà, des d’una perspectiva vinculada amb la immunologia, nous coneixements sobre el secretoma del càncer, la seva diagnosi i les implicacions terapèutiques dels darrers descobriments en aquest àmbit. La celebració del Dia de la Immunologia és una iniciativa promoguda per la Federació Europea de Societats Immunològiques, i la SCB i la SCI el commemoren de manera conjunta des de l’any 2009. Presentaran l’edició d’enguany els doctors Josep Clotet, president de la SCB, i Cándido Juárez, president de la SCI.

Previous post

La nova revista Treballs de la SCB

Next post

El laboratori clínic i la indústria del diagnòstic in vitro