Agenda d'activitatsGeneralSLIDEHOME

XV Jornada d’Avenços en Ecologia

Foto de Constantí Stefanescu

Data: 5 d’octubre de 2018

Lloc: Centre d’Estudis Avançats de Blanes

Organitza: Secció d’Ecologia Aquàtica de l’SCB

Programa

 

Aquest divendres, 5 d’octubre, tindrà lloc al Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) una jornada per a intercanviar coneixements sobre els avenços que s’estan fent en el camp de l’ecologia i altres àrees relacionades. A càrrec d’experts en cada camp, diverses ponències tractaran temàtiques tan diverses com la metamorfosi dels insectes, el paper dels ocells migratoris marins o la importància dels rierols urbans. La jornada està organitzada conjuntament per la Societat Catalana de Biologia (SCB), el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF).

La jornada s’iniciarà a les deu del matí amb la conferència titulada «Coincidences and divergences in the responses of two bioindicator taxa (butterflies and birds) to drivers of global change», a càrrec de Constantí Stefanescu, del Museu de Ciències Naturals de Granollers (CREAF). Seguidament serà el torn de Xavier Bellés, de l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC – Universitat Pompeu Fabra), amb una xerrada que porta per títol «The metamorphoses of insects». Abans de dinar, Eugènia Martí, del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC), parlarà sobre «Eight days a week, the biogeochemical heartbeat of urban streams».

La segona part de la jornada l’encapçalarà la conferència «Modeling the flow of energy within the global marine ecosystem», d’Eric Galbraith, de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA, UAB), i es clourà amb la intervenció de Jacob González-Solís, de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat (IRBIO, UB) que porta per títol «Between the Sea and Sky: Movement Ecology of Seabirds», al voltant de les sis de la tarda. Jordi Catalan, investigador del Grup d’Ecologia dels Canvis Ambientals del CREAF, serà el moderador de la jornada, que transcorrerà íntegrament a l’auditori del mateix centre.

La jornada fomentarà el debat entre els diferents investigadors que hi participaran, tant ponents com assistents, i ajudarà a acostar i intercanviar les seves visions sobre ecologia, un àmbit de recerca que tots comparteixen. L’objectiu dels organitzadors és contribuir a la difusió d’idees i a l’intercanvi de metodologies innovadores per a continuar avançant en la millora tant de l’ecologia com de les moltes disciplines que s’hi relacionen.

Les inscripcions, que són gratuïtes, es poden fer enviant un correu electrònic a scb@iec.cat. Els detalls del programa es poden consultar al web dels centres organitzadors: https://scb.iec.cat/xv-jornada-davencos-en-ecologia/.

Previous post

Novel functions of STAT5 proteins in adipocytes

Next post

La genètica del futur: els humans 2.0