Agenda d'activitatsGeneralSLIDEHOME

Supercomputers: An instrument for science, technology and the progress of society

Disputatio of Barcelona 2017

Data: 23 de novembre de 2017, de 19.00 a 20.30

Lloc: Sala Prat de la Riba, IEC (Carrer del Carme, 47, Barcelona)

Organitza: Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea (AE-BKH)

**L’assistència és gratuïta, però recomanem registrar-se prèviament, enviant un correu a Doina Bird, Hub Manager (dbird@iec.cat o barcelona@acadeuro.org), per a assegurar-se un seient a la sala principal.


Enguany, es celebrarà una Disputatio of Barcelona moderna per cinquè any consecutiu. La Disputatio of Barcelona 2017 debatrà sobre “SUPERCOMPUTERS: An instrument for science, technology and the progress of society”, on es discutiran diferents perspectives del tema. Els dos disputantes seran:

  • Mateo Valero, director del Supercomputing Center of Barcelona (BSC), qui presentarà els aspectes de la “ciència i tecnologia,”
  • Alison Kennedy, directora del STFC Hartree Centre (Daresbury, Warrington, UK), qui presentarà els aspectes del “progrés de la societat.”

El debat estarà coordinat per Josep M. Martorell (BSC) i Fabrizio Gagliardi (BSC). Acabarà amb un Col·loqui amb els assistents, on el públic adreçarà als dos disputantes qüestions relatives al tema debatut. La sessió es desenvoluparà en anglès. Per acabar, hi haurà cava i refrescos en el Claustre de l’IEC.

El dia anterior, el 22 de novembre, de 19.00 a 20.30 h, hi haurà un Concert a l’IEC (Sala Prat de la Riba), què serà interpretat per la soprano Marta Mathéu, i el pianista i compositor Albert Guinovart. Guinovart tocarà un piano Érard de finals del s. XIX, cedit pel Museu de la Música de Barcelona. El concert, sota el títol “La dimensió europea de Felip Pedrell”, presentarà cançons de Felip Pedrell, Manuel de Falla, Joaquín Turina, Enric Granados i Albert Guinovart. Després del concert hi haurà cava i refrescos en el Claustre de l’IEC.

Més informació

Previous post

Invasions biològiques, punt de trobada entre ciència i gestió

Next post

XXIX Jornada de Biologia del Desenvolupament