Coordinadora

Laura Herrero és llicenciada en química (1999) i doctora en bioquímica (2004) per la Universitat de Barcelona (UB). Ha realitzat estades doctorals al Montreal Diabetes Research Center (Canadà, 2001), a la Universitat de Ginebra (Suïssa, 2002) i postdoctorals a l’Obesity Research Center de la Universitat de Boston (Estats Units d’Amèrica, 2005) i al Joslin Diabetes Center de la Universitat Harvard (Estats Units d’Amèrica, 2005-2008). Des del 2009 és professora de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la UB i dirigeix un grup de recerca especialitzat en l’estudi del metabolisme lipídic en el teixit adipós blanc i marró en la cerca de noves teràpies contra l’obesitat i la diabetis de tipus 2 (www.ub.edu/betaoxi).

La doctora Herrero forma part del CIBER de Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición (CIBEROBN), del Comitè de Direcció de l’Institut de Biomedicina de la UB (IBUB, des de el 2016) i de la Junta Directiva de la Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular (SEBBM, des de 2016). Ha sigut investigadora principal de cinc projectes nacionals i quatre d’internacionals, ha dirigit set tesis doctorals, ha registrat tres patents i ha rebut premis de l’European Foundation for the Study of Diabetes (EFSD) – Lilly (2012), EFSD – Janssen & European Association for the Study of Diabetes (EASD) – Rising Star Award (2012) i L’Oréal-UNESCO «For Women in Science» (2013).

 

La Secció de Senyalització Cel·lular i Metabolisme agrupa científics interessats en com les cèl·lules poden interpretar els senyals que reben de l’exterior, per quins mecanismes s’internalitzen aquests senyals i com acaben modificant el comportament cel·lular. També estem interessats en com es regula el metabolisme cel·lular, tant a nivell dels enzims que hi participen com dels fluxes metabòlics i el seu control hormonal.

La Secció organitza una jorna anual en què participen especialistes en un tema concret d’interès per a la Secció. Exemples d’aquestes jornades han estat Proliferació cel·lular i càncer (2005); Hipòxia, Angiogènesi i Càncer (2006); Diabetis de tipus II: Fisiopatologia i etiopatogènia (2007) i Migració cel·lular i metàstasi (2008).