Nutrició i càncer de mama III
Data: 26 de febrer de 2025, a les 18.30h
Lloc: Sala Pere i Joan Coromines, IEC
Ponent: Eduard Escrich, Grup Multidisciplinari per a l’Estudi del Càncer de Mama, Facultat de Medicina de la UAB i Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya
Organitza: Secció d’Ensenyament de la SCB
Aquesta conferència correspon a la tercera part de les altres dues parts que es van celebrar els dies 9 d’octubre de l’any passat i 29 de febrer d’enguany, en què es van tractar els aspectes següents:
A la primera part, la importància dels aliments en la salut; els estils, l’expectativa, la salut i la qualitat de vida; els principals factors implicats en el càncer; la intervenció dels aliments en el desenvolupament i l’evolució del càncer i la situació del càncer de mama.
Així mateix, es van presentar les evidències científiques dels efectes dels diferents nutrients, aliments i dietes sobre el càncer de mama humà.
A la segona part, les evidències científiques, clíniques, morfològiques i moleculars, que existeixen en els models experimentals de càncer de mama in vivo i in vitro.
Les dues primeres conferències es poden veure a: https://www.youtube.com/watch?v=piSFOaIe4m8&list=PLJPVNzVlFt_CE6xy_puVwto66SnmvJUlg&index=3
A la tercera part, es farà un breu resum introductori de cadascuna de les dues presentacions anteriors i es mostrarà, en primer lloc, la caracterització molecular epigenètica dels tumors humans. De la mateixa manera que en les conferències anteriors, l’enfocament intentarà ser divulgatiu. En la part final, s’exposaran les recomanacions dietètiques, amb un èmfasi particular en els diferents greixos de la dieta per la rellevància que tenen en el càncer de mama i en altres neoplàsies amb altes taxes d’incidència i mortalitat, com són els càncers de còlon i recte i el de pròstata.