Agenda d'activitatsGeneralSLIDEHOME

Importància de la genòmica en la conservació de la biodiversitat

Data: 18 de novembre de 2022, a les 17.30h

Lloc: Institut d’Estudis Catalans

Organitza: Iniciativa Catalana per a l’Earth Biogenome ProjectSocietat Catalana de Biologia en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Catalans.

Torna la Setmana de la Ciència! Aquest any hi organitzem la conferència «Importància de la genòmica en la conservació de la biodiversitat».

Impartirà la conferència Laia Pérez Sorribes, biòloga ambiental i tècnica de comunicació de la Iniciativa Catalana per a l’Earth BioGenome Project.

Ens trobem davant de la sisena extinció massiva d’espècies deguda al canvi global. Abordar la pèrdua de biodiversitat és un problema complex que requereix solucions integradores i un component important de la gestió de la conservació és la genòmica. En aquesta xerrada coneixerem les diferents utilitats dels genomes: la delimitació més refinada d’espècies, la filogeografia, els estudis poblacionals, el rescat genètic o, fins i tot, la resurrecció d’espècies extintes.

A més a més, es donarà a conèixer la feina que es duu a terme des de la Iniciativa Catalana per a l’Earth BioGenome Project.

Places limitades. Inscripcions per correu electrònic a: catbiogenoma@correu.iec.cat

Previous post

Microbioma i salut. Nanotecnologia

Next post

Jornada d'Oncologia a Andorra