Agenda d'activitatsGeneralSLIDEHOME

XVII Jornada de Virologia

Data: 30 d’octubre de 2018

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines, IEC

Organitza: Secció de Virologia de l’SCB

Inscripcions

Programa final

 

Dear friends,

We are pleased to announce the upcoming XVII Jornada de Virologia / BCN Virology Meeting 2018 that will be held at the Institut d’Estudis Catalans (IEC, Carrer del Carme, 47, 08001, Barcelona) on Tuesday, October 30th, 2018.

As you all know, this scientific meeting aims to bring together groups working on all areas related to virology in Catalan Universities and Research Institutions and to provide a stimulating platform for discussions.

 

Invited speakers:

Mateo Iannacone. San Raffaele Scientific Institute, Milano, Italy

In vivo imaging of antiviral immune responses

José Esté. IrsiCaixa, Barcelona.

Host Factors at The Crossroads of Cell Proliferation, Immune Responses, and Virus Restriction

Joaquim Segalés. IRTA-CReSA

“One health”: from the concept to reality

 

Investigadors de les universitats i centres de recerca de Catalunya es trobaran per compartir els seus coneixements sobre els virus i les malalties que provoquen

 

L’Institut d’Estudis Catalans acollirà, el dimarts 30 d’octubre, una nova edició de la Jornada de Virologia, que organitza anualment la secció especialitzada en aquesta disciplina de la Societat Catalana de Biologia (SCB), filial de l’IEC. Amb aquesta seran ja disset edicions de la jornada, que es converteix en un espai de trobada per a científics d’arreu del territori català experts en l’estudi dels virus i les malalties que provoquen.

En l’edició d’enguany, organitzada per Sofía Pérez del Pulgar, actual coordinadora de la Secció de Virologia, el nombre de resums presentats s’ha elevat fins a trenta i ha duplicat la xifra de l’any anterior. La jornada, en què participaran disset ponents, té per objectiu fer un repàs a totes les línies de recerca que, de manera directa o indirecta, aborden el tema de la virologia al nostre país. Hi haurà tres conferencies d’investigadors convidats, que obriran les sessions, i catorze intervencions breus per part d’investigadors de diferents nacionalitats que treballen majoritàriament en grups de recerca catalans i que presenten treballs desenvolupats en col·laboració amb grups d’arreu de l’estat Espanyol, Europa o els Estats Units. Una de les novetats d’enguany és la participació en la jornada en format pòster: un total de setze pòsters ompliran el claustre de l’IEC.

La jornada s’iniciarà amb la benvinguda per part dels membres de la Secció de Virologia i la conferència inaugural In vivo imaging of antiviral immune responses, a càrrec de Mateo Iannacone, de l’Institut Científic San Raffaele de Milà. Després es tractaran temes de dinàmica cel·lular en infeccions cròniques per virus, enginyeria genètica de virus oncolítics, i diferents aspectes relacionats amb els virus de la sida i de les hepatitis B i C.

L’obertura del segon bloc de conferències serà a càrrec de José A. Esté, de l’IrsiCaixa de Badalona, amb la ponència Host factors at the crossroads of cell proliferation, immune responses and virus restriction. Les xerrades posteriors oferiran una visió sintètica de temes com l’evasió del sistema immune en les infeccions víriques, i algunes particularitats de determinats virus com el del chikungunya, el de l’hepatitis B o el de la sida.

A la tarda hi haurà la sessió de pòsters i es farà la ponència One health: from the concept to reality, de Joaquim Segalés, de l’IRTA-CReSA de Bellaterra. Quatre xerrades curtes sobre els efectes del virus de l’hepatitis A al fetge, la variabilitat en diferents espècies de virus, els vectors del virus del Zika a Catalunya i les infeccions per enterovirus respiratoris en pacients pediàtrics tancaran aquest bloc de conferències.

Tancarà la jornada la taula rodona Future challenges for young virologists i l’entrega de premis a les millors presentacions en format oral i pòster. Aquest any els premis estan patrocinats pel Centro de Investigación Biomédica en Red de Enfermedades Hepáticas y Digestivas (CIBERehd) i comptarà amb una dotació de 300€ per a la millor presentació oral i 200€ per al millor pòster.

 

Previous post

Nous medicaments per al tractament de les malaties conformacionals

Next post

15TH METNET MEETING