Agenda d'activitatsGeneralSLIDEHOME

Saps què és el CRISPR?

Data: 5 d’abril de 2017, a les 19h

Lloc: Sala Prat de la Riba, IEC

Ponent: Cristina Prieto, UB

Organitza: Secció d’Ensenyament de la SCB


Coneix el Crispr! L’últim gran salt de l’enginyeria genètica.

Sobre l’art de “retallar i enganxar” seqüències d’ADN de manera precisa, dirigida i ràpida… Aquest ha estat un dels grans reptes de la genètica: un cop seqüenciat el genoma humà, com modificar-lo?

Fa cinc anys, la teràpia gènica experimentà un nou avenç crucial: una nova tècnica d’edició genètica anomenada CRISPR pel seu acrònim en anglès de “repeticions palindròmiques curtes agrupades i regularment espaiades”. Les investigadores Emmanuelle Charpentier i Jennifer Doudnavan, van desenvolupar la tecnologia CRISPR a partir del descobriment del científic espanyol Francis Mojica sobre com els bacteris es defensen contra els virus.

El 2015 va ser declarat avenç científic de l’any per part de Nature i Science i es creu probable que les inventores d’aquesta tecnologia rebin el premi Nobel en els pròxims anys. Així doncs, d’on prové aquest sistema revolucionari i per a què serveix? Descobreix els seus avantatges, limitacions i quins problemes ètics desperta.

Cristina Pascual Prieto, genetista de la Universitat de Barcelona especialitzada en el camp de la medicina regenerativa, serà la ponent en aquesta sessió.

Previous post

VII Jornada de Cromatina i Epigenètica

Next post

Dia de la immunologia: Immunoteràpia en infecció, càncer i autoimmunitat