Agenda d'activitatsGeneralSLIDEHOME

Premi Trajectòria Professional Leandre Cervera 2020

El doctor Avilés és guardonat amb el Premi SCB Trajectòria Professional Leandre Cervera 2020, en la cinquena edició dels Premis de la Societat Catalana de Biologia

El doctor Francesc Xavier Avilés i Puigvert dirigeix el grup de recerca Enginyeria de Proteïnes i Proteòmica de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és professor emèrit del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular d’aquesta mateixa universitat, d’on en va ser director del 2008 al 2014. És doctor en bioquímica per la UAB i va ser director de l’IBB des del 1991 fins al 2002. A més, al llarg de la seva trajectòria ha publicat nombrosos articles científics en revistes d’alt impacte, ha dirigit un gran nombre de projectes de recerca i de tesis doctorals i ha contribuït d’una manera molt destacada en el camp dels enzims proteolítics i els seus inhibidors. Ha combinat la recerca i la formació, dues tasques que ha desenvolupat amb excel·lència, i ha ajudat a difondre les ciències de la vida i, més concretament, la biologia estructural i la biofísica de proteïnes, tant a Catalunya com en l’àmbit internacional. Forma part de diverses societats científiques, entre les quals hi ha la Societat Catalana de Biologia (SCB), on va impulsar la creació de la Secció de Genòmica i Proteòmica, i ha estat guardonat amb premis d’un gran prestigi com el Premi Ciutat de Barcelona (1998) o la Medalla Narcís Monturiol (2002).

 

El Premi SCB Trajectòria Professional Leandre Cervera ret honor a un dels presidents de la SCB i s’atorga al professional que ha contribuït d’una manera més significativa al progrés o la difusió de les ciències de la vida. La trajectòria del doctor Avilés destaca no només per la seva producció científica, sinó també per la seva gran implicació en la docència i la formació de nous investigadors, així com per haver estat un dels impulsors principals de l’IBB-UAB.

 

Previous post

Matinal de l'evolució de la pandèmia

Next post

Una ciència d'or: La bioinformàtica