Nutrició i càncer de mama II
Data: 29 de gener de 2025, a les 19h
Lloc: Sala Pere i Joan Coromines, IEC
Ponent: Eduard Escrich, Grup Multidisciplinari per a l’Estudi del Càncer de Mama, Facultat de Medicina de la UAB i Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya
Organitza: Secció d’Ensenyament de la SCB
Aquesta conferència correspon a la segona part de la que es va celebrar el 9 d’octubre de l’any passat amb el mateix títol, en què es van tractar els aspectes següents: la importància dels aliments en la salut; els estils, l’expectativa, la salut i la qualitat de vida; els principals factors implicats en el càncer; la intervenció dels aliments en el desenvolupament i l’evolució del càncer i la situació del càncer de mama. Així mateix, es van presentar les evidències científiques dels efectes dels diferents nutrients, aliments i dietes sobre el càncer de mama humà.
(Podeu veure la primera part a: https://www.youtube.com/watch?v=piSFOaIe4m8.)
En aquesta segona part, s’exposaran, d’una banda, les evidències científiques que existeixen en els models experimentals de càncer de mama i, d’altra banda, les evidències científiques en la caracterització molecular epigenètica dels tumors humans. De la mateixa manera que en la primera conferència, l’enfocament intentarà ser divulgatiu. En la part final, s’exposaran les recomanacions dietètiques, amb un èmfasi particular en els diferents greixos de la dieta per la rellevància que tenen en el càncer de mama i en altres neoplàsies amb altes taxes d’incidència i mortalitat, com són els càncers de còlon i recte i el de pròstata.