Agenda d'activitatsGeneral

Lliurament de premis de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya

Data: 20 de febrer de 2015

Lloc: Sala Prat de la Riba, IEC

Mariona Colomer i Adam Teixidó, de l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona, i Inés Martínez, del col·legi Claret de Barcelona, són els tres estudiants guanyadors de la medalla d’or de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya 2015, que es va lliurar el 20 de febrer a la Sala Prat de la Riba de l’IEC. Els noms dels guardonats amb la medalla de plata i amb la de bronze es poden consultar en el web de l’Olimpíada. En l’edició d’enguany, que és la cinquena, van participar tres-cents vint estudiants de batxillerat catalans. Les proves van consistir en una part teòrica, que es va dur a terme el 7 de febrer, i una de pràctica, en què van participar els vint-i-un millor classificats, i que es va celebrar l’11 de febrer. L’Olimpíada té l’objectiu d’estimular i implicar els estudiants en la biologia a partir del coneixement de qüestions com la contaminació ambiental i el canvi climàtic, la biotecnologia, la conservació de la biodiversitat, i el diagnòstic i el tractament de les malalties, entre moltes altres.

Els sis estudiants més ben classificats podran participar en representació de Catalunya a la X Olimpíada Espanyola de Biologia (OEB), que se celebrarà a Lleó del 12 al 16 de març de 2015; els quatre millor classificats de l’OEB podran participar en la XXVI Olimpíada Internacional de Biologia, que se celebrarà a la ciutat d’Aarhus (Dinamarca) del 12 al 19 de juliol. A més, els quatre següents millor classificats de l’OEB tindran l’opció de participar en la IX Olimpíada Iberoamericana de Biologia (OIAB), que es farà a El Salvador la primera setmana de setembre. Tots els alumnes participants en l’OEB també podran gaudir durant una setmana de formació per part d’un investigador en el centre de recerca del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) que escullin.

L’organització de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya és a càrrec de la Societat Catalana de Biologia, filial de l’IEC, juntament amb la major part de les universitats catalanes, el Centre de Documentació i Experimentació en Ciències, el Col•legi de Biòlegs de Catalunya, el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, l’Oficina d’Organització de Proves d’Accés a la Universitat, el Seminari Permanent de Ciències Naturals i la Sociedad Española de Bioquímica y Biología Molecular.

Previous post

La tercera dimensió del genoma

Next post

Primera viquimarató bioinformàtica