Agenda d'activitatsGeneralSLIDEHOME

Lliçons apreses durant els dos anys i mig de Covid-19: estem preparats per a una altra pandèmia?

Data: 22 de juny, a les 18h

Lloc: Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (Plaça de la Catedral, s/n, Lleida)

Ponent: Júlia Vergara, IRTA-CReSA

Organitza: Secció de Lleida de la SCB

Assistència lliure

Cartell

 

Podríem haver estat més preparats per a la pandèmia de la Covid-19? Què sabem de les malalties infeccioses transmeses pels animals o zoonosis? Estem preparats per a una nova epidèmia o pandèmia? Aquestes i altres preguntes es discutiran durant la xerrada divulgativa en què es donarà una visió global de les zoonosis i una atenció particular a la Covid-19.

 

Resum del currículum de la conferenciant: Durant els més de catorze anys de la seva carrera científica, Júlia Vergara-Alert, veterinària de professió, ha estudiat malalties infeccioses com la grip aviària i porcina i els coronavirus altament patogènics, com el MERS-CoV i el SARS-CoV-2, causant de la pandèmia de la Covid-19. Actualment, és investigadora principal de la línia de coronavirus zoonòtics a l’IRTA-CReSA. A més, des de l’abril de 2020, Vergara-Alert és membre del grup de treball en models animals de la Covid-19 de l’Organització Mundial de la Salut.

Destinataris: Xerrada de divulgació per al públic en general. Especialment destinada a aclarir dubtes de grups de població que han estat especialment afectades per la pandèmia com és la gent gran. Amb aquest objectiu s’ha contactat amb la regidoria de Benestar Social perquè faci divulgació de la convocatòria als casals d’avis. Així mateix, aquesta xerrada és d’interès per als alumnes de les aules d’extensió universitària.

Interès de la xerrada: La pandemia de Covid-19 continua essent de màxima actualitat i ha canviat el nostre estil de vida.

 

Amb el patrocini de:

Previous post

24th Metnet meeting

Next post

XXI Jornada de Biologia Evolutiva