Agenda d'activitatsGeneral

IV Jornada de Biologia a l’Ensenyament

Data: Dissabte 7 de març de 2015
Lloc: Museu Blau, Barcelona
Organitza: Secció d’Ensenyament de la SCB i Museu de Ciències Naturals de Barcelona

>Inscripcions
>Programa definitiu

IL·LUSIONA’T AMB LA BIOLOGIA

Sense una bona dosi de passió i d’il·lusió, la tasca educativa seria mancada d’eficàcia. Despertar el gust per la ciència, educar la curiositat i estimular l’interès per la recerca són algunes de les fites que es marquen, dia a dia, els nostres docents de ciències de la vida. Els qui, en definitiva, són uns dels responsables principals a l’hora de formar les noves generacions de científics. De quina manera els nostres docents incentiven el gust per les ciències biològiques als alumnes adolescents? Quines estratègies apliquem a l’hora de formar els biòlegs que, ben aviat, hauran de satisfer les demandes d’una societat cada vegada més dependent de l’aplicació dels nous descobriments científics?

La Secció d’Ensenyament de la Societat Catalana de Biologia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona han organitzat conjuntament una jornada d’intercanvi d’experiències per al professorat de biologia, amb l’objectiu de donar a conèixer tot tipus d’activitats il·lusionadores al voltant de la biologia, enfocades tant des del punt de vista de les institucions que les organitzen com dels professors i els alumnes que hi participen.

La IV Jornada de la Biologia a l’Ensenyament, que organitza la SCB, se celebrarà el dissabte 7 de març de 2014, de les 9 a les 14.30 hores, a la sala d’actes del Museu Blau de Barcelona, sota un lema ben il·lustratiu del programa que s’ha confegit: «Il·lusiona’t amb la biologia». La Jornada s’iniciarà amb el desenvolupament d’una taula rodona d’entitats que organitzen activitats per a alumnes de biologia, amb la participació de ponents relacionats amb la Fundació Catalunya-La Pedrera, el Centre de Regulació Genòmica, el Parc Científic de Barcelona i el Museu Blau. Tot seguit, els docents participants en la Jornada exposaran, en dues sessions, les seves experiències a l’aula vinculades a projectes d’innovació docent en biologia. En la cloenda de la Jornada, els participants seran obsequiats amb una ponència del científic, divulgador i escriptor Jorge Wagensberg, que dissertarà sobre el goig intel·lectual i el talent interdisciplinari.

Previous post

Primera viquimarató bioinformàtica

Next post

V Jornada de Cromatina i Epigenètica