Agenda d'activitatsGeneralSLIDEHOME

Els serveis ecosistèmics que ens ofereixen els boscos

XII Sessió conjunta CREAF-SCB-ICHN

Data: 18 de novembre de 2015, de 9 a 18h

Lloc: Sala Prat de la Riba, IEC

Consulteu el blog del CREAF. Programa complet

 

XII Jornada CREAF-SCB-ICHN: Quins serveis ambientals obtenim dels nostres boscos?

Els serveis que generen el funcionament dels ecosistemes sustenten la nostra salut, la nostra economia i la qualitat de vida, encara que sovint no en siguem prou conscients. I és per aquest motiu que cada vegada amb més força esdevindran el marc amb què avaluem els impactes i les implicacions de la nostra manera d’interactuar amb l’entorn. És, en conseqüència, necessari que es trobin els mitjans per a poder posar els serveis ecosistèmics al centre de la presa de decisions i de polítiques de gestió que determinen la nostra relació amb el medi. Només això ens permetrà tenir eines per a identificar quines opcions de gestió optimitzen el benefici de tota la societat i eviten costos i riscos potencials als ecosistemes.

En l’onzena jornada conjunta del CREAF, la Societat Catalana de Biologia (SCB) i la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), que se celebrarà el dimecres 18 de novembre a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans, discutirem i reflexionarem obertament sobre els punts de vista d’investigadors, tècnics i administracions que tenen competències en aquest àmbit. Entre d’altres, es parlarà de la funció productiva del bosc, del paper de regulació dels ecosistemes forestals o de l’experiència de la naturalesa lligada amb el benestar humà.

La jornada serà presentada per Javier Retana, director del CREAF; Joan Pino, president de la ICHN, i Montserrat Corominas, vicepresidenta  de la SCB, i la clourà una taula rodona que debatrà les formes d’aplicació dels principis dels serveis ecosistèmics a la gestió del medi natural.

Previous post

Humans o posthumans? Què ens pot fer ser la biotecnologia?

Next post

RECAM 2015: Unitat i Diversitat en Microbiologia