Agenda d'activitatsGeneralSLIDEHOME

Assemblea General Ordinària

Data: 11 de novembre a les 18.30h

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines, IEC

 

La SCB va celebrar, l’11 de novembre, l’assemblea de socis

Amb motiu de l’acte, la Societat Catalana de Biologia (SCB) va distingir el Dr. Carles Bas amb el títol de soci honorífic de l’entitat.

El passat 11 de novembre, a les 18.30 h, la Societat Catalana de Biologia (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) es va celebrar l’assemblea general ordinària de socis del 2015 a la Sala Pere i Joan Coromines de l’IEC (carrer del Carme, 47, de Barcelona).

Podeu consultar el resultat de les votacions

Al finalitzar l’assemblea es va atorgar el títol de soci honorífic de la SCB a un científic rellevant per la història de l’entitat. La personalitat que enguany va estar escollida per a rebre aquesta distinció és el doctor Carles Bas Peired, soci de la SCB des de l’any 1966 i actor clau de la història recent de l’entitat, durant els períodes incerts i difícils del final de la dictadura franquista, el restabliment de la democràcia i els anys de la transició política. El Dr. Bas va ocupar el càrrec de vicepresident primer de la SCB entre els anys 1973 i 1974, el de president des de l’any 1975 i fins al 1979, i el de delegat de l’IEC al Consell Directiu de la SCB entre el 1981 i el 1999. A banda de la seva vinculació amb la SCB, el Dr. Bas està considerat una personalitat molt rellevant en el camp de la biologia marina. Fou director de l’Institut d’Investigacions Pesqueres entre el 1983 i el 1987, moment en què passa a dir-se Institut de Ciències del Mar i és membre de la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. També fou responsable de l’àrea de zoologia de la Gran Enciclopèdia Catalana.

 

Previous post

El microbioma humà

Next post

Humans o posthumans? Què ens pot fer ser la biotecnologia?