ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA 2024
Data: 26 de novembre de 2024, a les 18h
Lloc: Sala Prat de la Riba, IEC
Organitza: Societat Catalana de Biologia
La votació per a la renovació de càrrecs es farà exclusivament per via electrònica.
https://votacionsfilials.iec.cat
Les candidatures rebudes han estat les següents:
Vicepresidència 1a: Albert Jordan Vallès
Secretaria general: Josep Saura Martí
Vocalia de Seccions Temàtiques: Roser Corominas Castiñeira
Vocalia de Seccions Territorials: Marc Llirós Dupré
Vocalia d’Ensenyament: Jordi Morral Penella
Ordre del dia:
-
- Benvinguda i presentació de l’acte per part de la presidència.
- Aprovació, si s’escau, de l’acta de l’Assemblea General Ordinària celebrada el 22 de novembre de 2023.
- Informe de la secretaria general:
- Memòria de les activitats.
- Informe de les Seccions
- Informe de les publicacions.
- Balanç de socis/es.
- Informe de la tresoreria:
- tancament dels comptes de l’any 2023
- estat de comptes de l’any 2024, i
- pressupost de l’any 2025.
- Informe de la presidència.
- Recompte de vots i proclamació del nou Consell directiu.
- Propostes i suggeriments.
Document de l’Assemblea (el publicarem en breu)
Al començar la sessió inaugural s’atorgarà el títol de sòcia honorífica de la SCB a una científica rellevant per a la història de l’entitat, la Dra. Montserrat Ponsà i Fontanals.
Nascuda a Barcelona l’any 1949. Llicenciada en ciències biològiques per la Universitat de Barcelona (UB), el 1971, i en farmàcia per la mateixa universitat el 1979. Doctora en ciències per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el 1980, amb la tesi Citogenètica a la família ‘Cercopithecidae’ , una de les primeres tesis doctorals presentades en català a la UAB.
Catedràtica de biologia cel·lular de la UAB, l’any 1993. Directora del Servei de Microscòpia Electrònica de la UAB del 1984 al 1994. Vicerectora de Recerca de la UAB de 1994 a 1998.
Les seves principals línies de recerca han estat en citogenètica i biologia de la reproducció. Ha publicat obres sobre l’evolució cromosòmica i la biodiversitat gènica en grups animals especialment en primats i també en rosegadors, carnívors i èquids. Els treballs en biologia de la reproducció s’han centrat en estudis de gàmetes i embrions utilitzats en reproducció assistida seguint models animals.
Ha obtingut diversos premis, entre els quals destaquen el Premi Divulga de divulgació científica en català (1981), el Premi Ciutat de Barcelona d’investigació (1981), i el Premi Pau Vila de Geografia (1987).
És membre fundadora de la revista Ciència, revista catalana de ciència i tecnologia i membre del Consell de Redacció del 1979 a 1987.
Activitats dins la Societat Catalana de Biologia: Sòcia des de l’època d’estudiant. Membre de la Junta de la Societat del 1985 al 1989. Vocal de Relacions Exteriors i vocal de Publicacions. Membre del Consell de Redacció de la revista Treballs de la Societat Catalana de Biologia del 1991 al 1998 i presidenta del Consell de Redacció de 1991 a 1993.
Ha participat en les activitats de la Societat i ha format part activa de la Secció de Biologia de la Reproducció. Ha organitzant cursos i conferències amb professors visitants, i també hi ha participat com a professora i conferenciant.
19.00 : Conferència Inaugural: http://localhost:8888/SCB/mutualismes-impulsors-i-alhora-victimes-de-les-invasions-biologiques/
Ponent: Anna Traveset, IMEDEA (CSIC-UIB).
Atentament,
Albert Jordan Vallès
Secretari general de la SCB
Barcelona, novembre de 2024