GUANYADOR

Jesús Lozano Fernàndez,

pel treball

«Mecanisme d’acció de l’hormona juvenil en la metamorfosi dels insectes»,

una tesi doctoral dirigida pel Dr. Xavier Bellés i Ros, del Departament de Biologia Animal de la Universitat de Barcelona, i realitzada a l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF)

Fotografia: Josefa González, de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE-CSIC) recull el guardó en nom de Jesús Lozano. A la dreta, Armand Sánchez, vicerector de la UAB

El treball de Lozano destaca sobre els altres dos, també molt bons finalistes, per l’estructura de l’estudi, el plantejament i desenvolupament dels objectius, l’adequació de les tècniques aplicades, i la qualitat i novetat dels resultats obtinguts, els quals han estat publicats en revistes científiques d’alt impacte.

En la seva tesi doctoral, l’autor intenta posar en context evolutiu la transició de la metamorfosi hemimetàbola a holometàbola utilitzant el model animal Blattella germanica, mitjançant la caracterització molecular del complex receptor de l’hormona juvenil.

 

Bases del premi


S’atorga a la que es consideri la millor tesi doctoral dins de l’àmbit de les ciències biològiques defensada en una universitat dels territoris de parla catalana, escrita en català, castellà o anglès. Només s’hi poden presentar les tesis guardonades amb el premi extraordinari de l’última convocatòria existent en el moment de la data de publicació del premi (2014-2015). L’edat límit per poder presentar-se és de 35 anys en el moment de dipositar la tesi.

Qui s’hi pot presentar?

Qualsevol investigador que, un cop dipositada la tesi (abans dels trenta-cinc anys, aquests inclosos), hagi estat guardonat amb el premi extraordinari durant la convocatòria 2014-2015.

Com s’hi han de presentar?

Les propostes s’han de presentar emplenant el formulari, i caldrà incloure un text que expliqui, en una extensió màxima de cinc-centes paraules, en què consisteix la contribució, així com un còpia de la tesi en format PDF. Les propostes s’han d’enviar, o bé directament, o a través de wetransfer, al correu electrònic de la SCB: scb@iec.cat.

Quin és el calendari d’enguany?

La data límit per a presentar les propostes és el dia 23 d’abril de 2017, a les 15 h. En el cas de les sol·licituds enviades per correu postal, només es consideraran les que hagin arribat abans d’aquesta data.

El 31 de Maig es faran públics els noms del tres articles finalistes a la pàgina web de la SCB, i el nom del guanyador es farà públic en la Nit de la Biologia.

Com es forma el jurat?

Els membres del Consell Directiu de la SCB escolliran els tres treballs finalistes, que seran traslladats als membres del Consell Assessor Extern, els quals triaran la tesi guanyadora. Els membres del Consell Assessor Extern són membres externs del Consell Directiu de la SCB seleccionats ad hoc.

Quina dotació té el premi?

El premi està dotat amb 500 € (aquesta quantitat pot estar subjecta a la retenció de l’IRPF).