Eduard Torrents, Institut de Bioenginyeria de Catalunya, Parc Científic de Barcelona, Carrer Baldiri i Reixach 10-12, Barcelona. A/e: etorrents@ibecbarcelona.eu

Vaig acabar el doctorat el 2001 a l’Institut de Biotecnologia i de Biomedicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant aquest període vaig estar dinou mesos al laboratori del professor Peter Reichard, a l’Institut Karolinska (Estocolm, Suècia). Després de la defensa de la tesi, em van concedir una beca postdoctoral (Ministeri de Ciència i Innovació, 2003) per a unir-me al laboratori de la professora Britt-Marie Sjöberg, a la Universitat d’Estocolm. L’any 2006, després d’una selecció molt competitiva, vaig aconseguir tres places de professor associat (tenure track assistant professor) en diferents institucions de recerca: a la Universitat d’Estocolm (al Departament de Biologia Molecular i Genòmica Funcional i al Departament de Genètica, Toxicologia i Microbiologia) i també a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), a Barcelona. Vaig tornar a l’IBEC el 2007 amb un contracte Ramón y Cajal i vaig tenir l’oportunitat de consolidar la meva línia de recerca, com a investigador principal, i formant el meu grup de recerca d’infeccions bacterianes i teràpies antimicrobianes (www.ibecbarcelona.eu/bactinf). El 2012 vaig obtenir una plaça de cap de grup júnior a l’IBEC, on em vaig consolidar finalment com a cap de grup sènior (2016).

En general, la meva activitat científica es basa a: I) comprendre el mecanisme molecular de les infeccions bacterianes i la formació de biofilms, I) identificar, caracteritzar i estudiar diferents molècules antibacterianes, incloent-hi noves dianes, i III) dissenyar aplicacions de bioenginyeria i nanomedicina a la microbiologia (www.torrentslab.eu).

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

La Secció de Microbiologia de la Societat Catalana de Biologia és una de les dues primeres Seccions que van iniciar el procés d’especialització de les activitats de la SCB. Va començar les seves activitats en la dècada del 1980, i des del primer moment va convocar reunions i activitats entre els microbiòlegs de molts diferents centres i universitats dels Països Catalans. Des de 2018 la secció pretén impulsar la jornada de microbiologia com a punt integrador de tota la microbiologia que es fa en el nostre entorn.

La secció de Microbiologia té com a objectiu afavorir la interacció entre els científics que es dediquen directament o indirectament a aquesta disciplina en el nostre país, donar a conèixer la recerca que s’està realitzant dins d’aquest àmbit, promoure el bescanvi i la divulgació dels coneixements del diferents grups de recerca que treballen en aquesta àrea, així com crear un espai on els investigadors novells puguin exposar, interaccionar i discutir les seves experiències científiques.

Per a dur a terme aquests objectius aquesta Secció organitza de manera periòdica sessions científiques i una jornada anual, les Jornades de Microbiologia. En aquesta nova etapa de la secció es pretén reunir a tots els diferents grups de recerca en els diferents àmbits de la microbiologia com a principal objectiu el d’afavorir l’establiment d’interaccions científiques entre diferents institucions i grups de recerca. Es pretén donar un paper protagonista als investigadors més joves, que poden presentar i debatre en exposició oral i/o pòsters els seus treballs doctorals i/o postdoctorals.

 

Darrera actualització: 12 de Juny de 2019

 

Jornades anteriors

I Jornada de Microbiologia, abril de 2016.

II Jornada de Microbiologia, proper octubre de 2019

 

Coordinadors anteriors:

Javier del Campo

Mercedes Berlanga

Jordi Mas

Núria Gaju

Jordi Barbé

Ferran Vall Espinós