Guanyadora del Premi Societat Catalana de Biologia al jove investigador:

Evolution of the gene translation machinery and its applications to drug discovery

Eva M. Novoa Pardo

 

Finalistes:

C/EBPα poises B cells for rapid reprogramming into induced pluripotent stem cells

Bruno Di Stefano

Contribució a l’estudi de les aranyes de mar (Pycnogonida): biogeografia de les espècies antàrtiques i biologia alimentària de les espècies

Anna Soler i Membrives


 

Qui s’hi pot presentar?

S’atorga a la que es considera la millor tesi doctoral dins de l’àmbit de les ciències biològiques defensada en una universitat dels territoris de parla catalana. Només hi participen les tesis guardonades amb el premi extraordinari en els cursos 2012-2013 i 2013-2014. L’edat límit per poder-se presentar és de 35 anys. La tesi pot estar escrita en català, castellà o anglès.

 

Com s’hi han de presentar?

Les propostes s’hauran de presentar emplenant el formulari. Els autors han de presentar les propostes explicant en una extensió màxima de cinc-centes paraules en què consisteix la seva contribució, així com un còpia de la tesi en format PDF. Les propostes s’han d’enviar a l’adreça de correu electrònic premis.scb@correu.iec.cat

 

Quin és el calendari d’enguany?

La data límit per a presentar les propostes és el dia 29 d’abril de 2016, a les 15 h. En el cas de les sol·licituds enviades per correu postal, només es consideraran les que hagin arribat abans d’aquesta data.

El 17 de juny es faran públics els noms del tres articles finalistes a la pàgina web de la SCB, i el 7 de juliol es farà públic el nom del guanyador en la Nit de la Biologia.

 

Com es forma el jurat?

Els membres del CD de la SCB faran la tria dels tres finalistes, i els membres del CA de la SCB seleccionats ad hoc escolliran el treball guanyador.

 

Quins són els criteris de valoració?

El jurat avaluarà els treballs de recerca tenint en compte la qualitat científica de l’obra.

 

Quina dotació econòmica té el premi?

El premi està dotat amb 500 € (Aquesta quantitat pot estar subjecta a la retenció de l’IRPF).