FINALISTES

 

  • Isabel Alvaro, Josefina Martínez, Jaume Ferrer, Carme Auladell, Núria Bonada, Dolors Vinyoles, Nèstor Hladun, Gustavo Llorente, Maria Soley, Francesc Mestres, i Bárbara Arias

pel treball:

Una meravella anomenada vida. com són, com funcionen i d’on vénen els éssers vius (llibre)

Editorial UB-Omnis Cellula

 

  • Manel Esteller

pel treball:

No soc el meu ADN (llibre)

Editorial RBA

 

  • Pere Figuerola Giménez-Coral

pel treball:

El darrer gegant d’Europa (documental)

Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont

 

BASES DEL PREMI

S’atorga a persones o institucions que han publicat o difós una obra de divulgació d’algun tema pertanyent a l’àmbit de les ciències biològiques durant l’any 2017.

 

Qui s’hi pot presentar?

Persones o institucions que han publicat o difós una obra de divulgació d’algun tema pertanyent a l’àmbit de les ciències biològiques -tant en premsa escrita, com en format de llibre, ràdio, televisió o Internet— en llengua catalana i durant l’any natural anterior a la data de publicació del premi (és a dir, des de l’1 de gener i fins al 31 de desembre de l’any anterior). No es consideraran susceptibles del premi blogs de divulgació, ja que no es consideren una obra per si mateixos, sinó un mitjà que pot recollir diferents treballs. Sí que es pot presentar, però, l’autor d’una obra penjada al blog, ja que és un mitjà de divulgació completament vàlid.

 

Com s’hi han de presentar?

Les propostes s’han de presentar emplenant el formulari, i s’han d’enviar per correu electrònic a l’adreça scb@iec.cat.

 

Quin és el calendari d’enguany?

Es poden presentar les candidatures a concursar des del dia de la publicació d’aquestes bases i fins al 23 d’abril de 2018, a les 15 h. El nom del/s guanyador/s es farà públic durant l’acte de la Nit de la Biologia.

 

Com es forma el jurat?

Els membres del Consell Directiu de la SCB escolliran els tres treballs finalistes, que seran traslladats als membres del Consell Assessor Extern, que en aquest cas inclou professionals del món de la comunicació (que no poden optar al Premi en aquesta mateixa convocatòria), i en triaran el treball guanyador.

 

Quins són els criteris de valoració?

El Consell Directiu de la SCB escollirà les tres candidatures que consideri millors. Per fer aquesta selecció es valoraran l’interès científic i/o innovador de la temàtica tractada, l’habilitat per divulgar i transmetre la recerca o el tema científic escollit, l’ús del llenguatge -tant de l’escrit com de l’audiovisual, si s’hi escau- i l’atractiu periodístic. Les candidatures escollides seran traslladades al tribunal avaluador format ad hoc per tres membres del Consell Assessor Extern, que triarà el treball guanyador.