PREMI MERCÈ DURFORT DE LA SCB AL MILLOR TFG EN CIÈNCIES BIOLÒGIQUES

 

S’atorga al que es consideri el millor treball de final de grau (TFG) dins de l’àmbit de les ciències biològiques defensat en una universitat d’un territori de llengua i cultura catalana.

El Premi SCB a un TFG pretén promoure i valorar la recerca, la innovació, la capacitat de redacció, l’originalitat de la temàtica en l’àmbit de les ciències biològiques, entre els estudiants universitaris i compartir-ho amb la comunitat científica i el públic en general, així com premiar el compromís de reforçar l’ús de la llengua catalana dins les ciències biològiques en el marc de les seccions territorials de la SCB i de la Nit de la Biologia.

 

Qui s’hi pot presentar?

Els TFG els ha de presentar l’autor/a. Han de ser d’un àrea de coneixement de ciències biològiques, d’alguna de les esmentades universitats.

 

Requisits:

  • Pot ser un TFG de recerca, bibliogràfic o similar
  • Haver obtingut una qualificació del TFG igual o superior a 8,0.
  • Presentar l’expedient acadèmic del grau cursat
  • Presentar un document signat per la tutoria del TFG en què s’indiqui la universitat on s’ha presentat, la data de la defensa, el nombre de crèdits del TFG i la nota final obtinguda
  • En el cas que el treball estigui redactat en una llengua diferent del català, caldrà presentar un ampli resum en català d’unes 3000 paraules

 

Com s’hi han de presentar?

Les propostes s’han de presentar emplenant el formulari de la  SCB , i caldrà incloure un text que expliqui, en una extensió màxima de cinc-centes paraules, en què consisteix la contribució, així com un còpia del TFG en format PDF. Les propostes s’han d’enviar mitjançant el mateix formulari.

 

Quin és el calendari d’enguany?

S’ha d’haver defensat el TFG  entre el 8 de gener i el 30 de setembre de l’any en curs, 2021/22.

Es podran presentar les candidatures a concursar des del dia que s’obri la convocatòria, que serà durant el mes de març de 2023, fins al 23 d’abril de 2023. El nom dels guardonats es farà públic durant l’acte d’entrega de premis a la Secció territorial a Vic de la SCB i també durant l’acte de la Nit de la Biologia.

Com es forma el jurat?

El Consell Directiu de la SCB escollirà els tres treballs finalistes, que seran traslladats al Consell Assessor Extern, seleccionat ad hoc.

 

Quina dotació té el premi?

 

  • 500 € (aquesta quantitat pot estar subjecta a la retenció de l’IRPF), un any de subscripció gratuïta a la SCB per al primer classificat, i un diploma acreditatiu.
  • 200 € i 100 € (aquesta quantitat pot estar subjecta a la retenció de l’IRPF), un any de subscripció gratuïta a la SCB per al segon i tercer classificats respectivament, i un diploma acreditatiu.
  • El tutor o tutora del TFG guanyador tindrà un any gratuït de soci/sòcia de la SCB.

 

El lliurament dels premis

A la Secció territorial a Vic de la SCB, en data 15 de juny de 2023 – reconeixement territorial

A la Nit de la Biologia en la data corresponent el mes de juliol 2023 – reconeixement institucional

Detalls del lliurament de guardons

 

Observacions

S’ha d’assistir al lliurament dels premis a la Secció territorial a Vic de la SCB que se celebrarà el dia 15 de juny de 2023.

S’ha d’assistir al lliurament dels premis de la Nit de la Biologia Premis SCB https://scb.iec.cat/ que se celebrarà en la data corresponent el mes de juliol de 2023.